20 Şubat 2012 Pazartesi

Bir Damla Güzellik...


Bayanların iç dünyası içerisinde güzel ve bakımlı olmak çok eski tarihlerden bu yana gizli bir yere sahiptir. Tarihsel koşullar ve yaşanılan çevredeki mevcut koşulların bayanlara sağladığı imkanlar çerçevesinde hemen her bayan bugüne kadar kendisine bu eldeki kaynaklarla bakımlar yaparak güzel olma çabasına mutlaka girmişlerdir. Bunun için çeşitli bitki karışımları ya da hayvansal bir takım maddeleri içeren karışımlar kullanılmış ve kişisel bakımdan ziyade güzellik sırları ortaya çıkmaya başlamıştır. Bayanlar olarak en çok önem verdiğimiz parçalarımızdan olan saçlarımız için de günümüzde piyasada bizlere kolaylık olması açısından farklı saç tiplerine uygun üretilmiş ürünler satılmaktadır.

Saçlarımızın günlük yaşamda maruz kaldığı bir sürü etken vardır. Bu etkenler haliyle saçlarımıza zarar vermekte ve yıpranmalarına neden olmaktadır. Yıpranan saçlarımız da her aynada kendimize baktığımızda sinirlerimizin yıpranmasına neden olmaktadır. Bu sebeple ya saçlarımızı kestirir ve kırıklarından temizletiriz ya da saçlarımıza zaman zaman bakım yaparız. bizler için kesildiğinde canımızı fiziki olarak acıtmasa da manevi olarak acıtır. Bakım yapılan saçların, zaman içerisinde ışıldadığını farkedersiniz. Bu da kendimizi daha güzel hissetmemize sebep olur. 

Saç için çok çeşitli doğal ya da yapay yollarla elde edilen bakım ürünleri bulunmaktadır. Bunlar arasında seçim yapmak oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Bu durumda da müşteri için temel olan ürünün niteliksel ve niceliksel özelliklerinden ziyade, saç tipidir. İnsanlar daha çok saç tipine uygun olan ürünleri tercih etmektedirler. Buradaki ayrım saçın kendi salt yapısıyla alakalı olmasının yanı sıra geçirdiği kimyasal işlemlerle de alakalıdır. Örneğin boyalı saçlar için ayrı saç bakım ürünleri bulunurken; orjinal olarak kendi saçını kullananlar için farklı saç bakım ürünleri satılmaktadır. Doğal olarak da aktarlarda satılan saç bakım ürünlerinin yanı sıra sizin de karışım yaparak elde edebileceğiniz çeşitli bitkisel kürler ya da vitamin kompleksleri bulunmaktadır. 

Ancak saçın yapısını ve içerisinde yer alan molekülleri inceleyen uzmanlar, protein içerikli olan keratini farketmişlerdir. Bugünlerde ise; artık bir çok saç bakım ürünün içerisinde keratin bulunmasının sebebi budur. Keratin, sadece saç bakımında kullanılmamakta aynı zaman da saça kaynak yapıldığında da kullanılan ve daha çok protein içeren bir maddedir. Bununla birlikte keratin saç yapısının yanı sıra tırnaklarımızın yapısında da yer aldığından tırnak bakımında da kullanılmaktadır. Özel bir aminoasit olan keratin temelde yapısal özellikleri taşıyan bir protein çeşididir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder