21 Şubat 2012 Salı

Keratin Bakımı Nasıl Olmalı?



Keratin bakımını ister tırnaklarınıza ister saçlarınıza bakım olarak uygulayın. Keratinin temel görevi saç ve tırnaklarınızın yapısını onarmak, güçlendirmek ve canlılık kazandırmak, bir de korumaktır. Bu sebeple de dış etkenlere karşı korunma sağlamış olursunuz. Çünkü bayanların narin vücutları çoğu zaman dış etkenlerden olumsuz etkilenir. Bu durum tırnak soyulmalarından ya da kırılmalarından tutun da saçlarınızın kırılmasına ve yıpranmasına hatta kopmasına bile neden olabilir. Her ne kadar vakit bulamasak da keratin içeren ürünleri satın alarak evde kendimiz de uygulayabilir ve bakımlı olabiliriz.

Nedir piyasada keratin ve keratin bakımlarının fiyatları? Ham keratinin kilosu yaklaşık 150 TL olup damla ya da boncuk şeklinde aktarlarda bulunmaktadır. Dilerseniz keratin ile karışım yapabileceğiniz vitamin ya da bitkileri uzmanlardan öğrenerek kendiniz de evde keratin içerikli bakımlar yapabilirsiniz.Ancak siz keratini saf almak yerine sadece saç bakımında kullanmak amaçlı ürünleri alabilir ya da sadece tırnaklarınıza yönelik keratin içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunların fiyatları 25 TL ile 100 TL arasında değişiklil gösteriyor. Örneğin keratin içerikli şampuanlar ve saç bakım kremleri 20 TL  ile 25 TL arasında piyasada kendisine müşteri buluyor.
Son olarak da keratin bakımının daha çok uygulandığı kalıcı fön olan Brezilya Fönü içi yapılan uygulamalardan biri olan keratin bakımı ve keratin kullanımlarını inceleyelim. Öncelikle Brezilya Fönü için saç yapısına uygun keratin çeşidi seçilir. Daha sonra seçilen keratini içeren saç şampuanı ile 2 ya da 3 kez saçlar yıkanır. Islak halde durulanmış saçlara keratin uygulanır. Ardından saçlar kurutulur ve teflon bir firça yardımıyla fön çekilir. Bu fön 235 derecede çekilerek saçlar düzleştirilir ya da istenilen dalgalanma verilebilir.  Bunlar sadece 1. gün için yapılanlar olup; yaklaşık 1.5 - 2 saat sürmektedir. 2. gün saçlar aynı şekilde ancak tek işlem olarak 235 derecede teflon fırça ile düzleştirilir. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürmektedir. 3. gün ise; saçın yapısı ve aldığı son duruma göre gerekiyorsa tekrar 235 derecedeki düzleştirme işlemi yapılır. Son gün tüm bu işlemler bittikten sonra seçilen keratini içeren şampuanla saçlar yıkanır. Yeni bir güzellik sırrı olan keratin bakımının size kazandırdığı bir avantaj olan kalıcı saçlar sizi her gün saçlarınıza şekil vermek ya da düzleştirmek zorunda kalmaktan kurtarır. 

Aşağıda bakımlı bir keratin uygulamasının sonuşçlarını görebilirsiniz.


Yapısal bir protein olduğundan ve saç ve tırnak yapısına çabuk nüfus ettiğinden ısı sayesinde yapısal bir yeniliğe imza atar. Keratin bakımı ile saçlarınız bu yüksek ısından zarar görmez. Aksine güçlenerek, beslenir. Çünkü keratin hem korur, hem besler hem de güçlendirir. Bu yüzden gönül rahatlığıyla kalıcı fön olan Brezikla Fönü’nü yaptırabilirsiniz. Ancak saçlarınız daha öncesinde kimyasal bir işlem görmüş ya da bu fönü yakın tarihte yaptırmışsanız aradan biraz zamanın geçmesini beklemek faydalı olacaktır. Çünkü yıpranmış olan saçların yeni bir işleme tabi olması kötü sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple kimyasal işlem görmüş saçlarınız varsa; Brezilya Fönü’nü yaptırmak için kuaförünüze danışmalısınız.

1 yorum:

  1. Ben keratin bakımı için evde doğal yolları öneririm. Bunun için de adres olarak doa kozmetik ürünlerini deneyin derim. Keratin bakımı maskesi favorimmm

    YanıtlaSil