15 Şubat 2012 Çarşamba

PORSELEN BİR IŞILTI – Bölüm 1

Bu sene yaz aylarının modası olan renkler arasında pudra tonlarının dansını görüyoruz. Hemen her vitrinde gerek giyim eşyalarında gerekse de aksesuar ve ayakkabılardaki hakim renk tonları pudra tonları. Bu sene modacıların en çok tercih ettikleri de pudra tonlarının diğer açık renk tonlarıyla kombinasyonu. Bu sebeple de pudra tonlarının her alana yansıdığını görmek mümkün. Bunlar içerisinde kozmetik ürünleri de bu sene yaz aylarında bu moda trendinden payını almış görünüyor. Hepimizin en çok tercih ettiği kozmetik ürünlerinde açık pembe, sarı, mavi ve yeşil tonlarının yanı sıra bu sene yaz aylarının trendi olan bir diğer renk nar çiçeği rengi de göz kamaştırıyor. Nar çiçeği rengini özellikle göz farları ve rujlarda görmek mümkün. Yalnız bu sene göz farları çok az ve açık tonlarda uygulanıp; dudaklarınıza pudra tonlarında rujlar uygulanıyor. Eğer dudaklarınızı daha belirgin hale getirmek istiyorsanız göz farınızı daha da açık renkleri ve dudaklarınıza nar çiçeği ve açık pembe tonlarını uygulayabilirsiniz.

Her ne kadar en çok kullandığımız kozmetik ürünleri arasında göz farları ve rujlar bulunsa da vazgeçilmezimiz olan fondöten, pudra ve kapatıcılarda da bu sene hakim olan renkler açık renkler. Daha önceki yıllarda popüler olan bronz tonları bu sene kendini açık tonlara bırakmış durumda görünüyor. Peki ya göz kalemleri ve rimeller? Rimel ve göz kalemlerinde daha çok siyah tonları kullanılıyor. Göz hatlarınızın belirginleşmesi açısından siyah kontör çekiliyor. Gözlerinizi daha büyük ve beyaz göstermek amacıyla da göz kapaklarınızın üst kısmına siyah kontör çekilirken; alt kısmına beyaz kalem uygulanıyor.

Bu senenin makyaj trendleri bunlarla bitmiyor. Özellikle özel günleri olan bayanların tercih ettiği makyaj türlerine göre uygulamalar değişebiliyor. Bunlardan bir tanesi olan porselen makyaj ile kalıcı ve kusursuz bir makyaja sahip olabiliyorsunuz. Bu sene özel günler ve törenler gibi özel zaman dilimleri için porselen makyaj en fazla tercih edilen makyaj türü olarak görünüyor. Porselen makyaj hakkında çok fazla yazılan ve çizilen bir bilgi bulunmamakla birlikte porselen makyaja özgü ürünleri de bulmak zorlaşabiliyor. Şimdi gelin porselen makyajın nasıl bir makyaj türü olduğu ve içerisinde ne tür ürünlerle nasıl uygulamaların yapıldığına hep birlikte bakalım.

Porselen makyajın temel hedefi, cildi kusursuz ve pürüzsüz hale getirerek; yüz hatlarınızı ortaya çıkartmaktır. Böylece porselen makyaj ile doğal güzelliğinizi ortaya çıkarmak hedeflenmektedir. Esasında yoğun uygulanan bir makyaj türü olmasına rağmen doğallığı yakalamaya çalıştığı bir gerçektir. Porselen makyajdaki suni bir uygulama bu makyajın amacının dışına çıkmasına sebep olabilir. Bu da sizin açınızdan olumsuz bir durum oluşturabilir. Porselen makyaj, yoğun uygulanan bir makyaj olması sebebiyle de profesyoneller tarafından uygulanmalıdır. Çünkü yapacağınız en ufak bir hata, makyajın altta yapılan tüm uygulamaların yeniden yapılmasına sebep olabilir. Bu da sizin açınızdan oldukça fazla zaman kaybı demektir. Üstelik yetişmeniz gereken bir yer varsa riske girmeye değmez. Çünkü böyle bir durumda yapacağınız stres, olumsuz bir gün geçirmenizle sonuçlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder