15 Şubat 2012 Çarşamba

PORSELEN GÜZELLİK TEKNİĞİ


Porselen makyaj, bugünlerde oldukça fazla konuşulan bir konu olup; uygulanan makyaj trendleri arasında en popüler olanıdır. Neden mi? Bayanların en büyük sıkıntılarına cevap verdiği için. Peki, nedir bu sıkıntılar? Öncelikle yazın da gelmesiyle havaların ısınması ve akan makyajlarımızın gün boyu bizi rahatsız etmesi. Daha sonra gelen sıkıntılar ise çevre koşulları sebebiyle sürekli olarak dağılan ve bozulan ürünler. Buna bir son vermek amacıyla üretilen kalıcı makyaj ürünleri içerisinde en fazla dayanıklılığı olan daha doğrusu en az 8 saat kullanabileceğiniz porselen makyaj ürünleridir.

Bu ürünler biraz pahalıdır. Çünkü porselen makyaj ürünleri üreten sınırlı sayıda firma bulunmaktadır. Örneğin bir porselen fondöten 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir. Bunun biraz altı ya da üstü fiyatlarda da bulabileceğiniz porselen fondötenler genellikle firmalara ait distribütörlerde veya kozmetik ürün satan büyük dükkânlarda yer almaktadır. Aynı şekilde porselen makyaj için kullanılan taş pudranın fiyatı da yüksektir. Ancak gün boyu rahatsızlık duymadan güzellik amaçlı olarak kullanabileceğiniz ürünlerdir.

Porselen makyaj ürünleri bu kadar pahalı olunca makyözlerin ve porselen makyaj uygulamasının fiyatı da bir hayli yüksek oluyor. Çünkü insanlar güzellik salonlarında kuaförlerde yaptırabilecekleri porselen makyaj için ortalama 500 TL gibi bir ücret ödüyorlar. Bunun sebebi ise; porselen makyajın asıl sırlarının makyözler tarafından bilinmesi ve profesyonellerce yapılmasıdır. Ancak şu bir gerçek ki; porselen makyajı insanlar genellikle düğün ya da nişan törenleri gibi özel gün ve gecelerinde yaptırmaktadırlar. Bunlarla birlikte şarkıcı              
İzel ile meşhur olan porselen makyaj daha fazla sanatçılar tarafından tercih edilmektedir. Çünkü porselen makyaj spot ışıklar ve kamera karşısında daha güzel görüntü vermektedir. Porselen makyaj bu koşullarda kusursuz bir cilt ve porselen bir görüntü vermektedir.

Porselen makyajın sırlarını kuaförler söylememekte ama bilinen en belirgin özellikleri içerisinde ürün ve uygulama farklılıkları bulunmaktadır. Bunlar içerisinde ıslak uygulanan göz farı ve göz kalemi ile fondöten ve pudranın farklı olmasıdır. Bunlara ek olarak da tüm makyaj uygulamasının ardından makyajın kalıcı olmasını sağlayan spreydir. 

Ancak porselen makyajın temel hedefi yüz hatlarını belirginleştirerek porselen bir görüntü vermektir. Pürüzsüz ve kusursuz bir cildi hedefleyen makyözler ve kullanıcılar bu yüzden porselen makyajı tercih etmektedirler. Porselen makyaj sadece bahsi geçen kullanıcılar için değil tüm bayanların ve hatta aktörlerin kullanabileceği bir makyajdır. Ancak porselen makyaj en çok kalıcı cildinde yani yüz bölgesinde yarası ya da izi olan kişiler için idealdir. Çünkü çoğu makyaj malzemesi ve tekniğinin kapatamadığı bu yara ve izleri porselen makyaj ile kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder