20 Şubat 2012 Pazartesi

Saçlar & Keratin Mucizesi


Keratin mucizesi artık tüm kuaförlerde ve güzellik salonlarında kendisini göstermekte ve alıcıları cezbetmektedir. Çünkü keratin sayesinde saçlarınız onarılır, beslenir ve güçlenir. Keratin aynı zamanda saçınızı korur. Bu da daha az yıpranma ve daha az kırılma demektir. Özellikle kimyasal işlem görmüş olan saçlar kendi yapılarındaki keratini kaybettiklerinden, dışarıdan keratin yüklemesine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu gruba özellikle boyalı ya da röfleli saçlar girmektedirler.

Boyalı ya da röfleli saçların yanı sıra diğer kimyasal işlemlerden geçmiş olan saçların yapılarındaki yıpranma ve bu sebeple de çabuk kırılmaları söz konusudur. Diğer saçlara nazaran daha güçsüz kalmış olan bu saç tipleri dayanıklılığını da yitirdiğinden sürekli bakıma ya da sürekli olarak kırıldığı için kesilmeye ihtiyaç duymaktadır. Bir saç, kırıklarından ve cansız olan yıpranmış uç kısımlarından arınmadıkça kendini toparlaması zordur ve bunu neredeyse bütün bayanlar bilir.


Keratin bakımının günümüzde bu kadar popüler olmasının sebepleri; artan teknoloji ile farkına varılan bilimsel gerçekliklerin yanı sıra bayanların güzelliklerine düşkün olması sebebiyle uzun süreli ve kalıcı olan Brezilya Fönü’nün piyasaya sunulan yeni bir hizmet olmasıdır. Brezilya Fönü ile daha da ün kazanan keratin bakımı, bu fönün uygulanma süreci içerisinde saça sıvı olarak yüklenenmektedir. Türkiye’de saç bakım ürünleri ve diğer güzellik hizmetlerinde kullanılan keratin çeşitlerinin hangisinin sizin saçınıza uygun olduğunu bulmak için bir uzmana yani bir kuaföre danışmanız gerekmektedir. 

Görüldüğü gibi keratin, bir çok alanda kullanılıyor. Keratin bakımını keratin içeren ürünleri satın alarak kendiniz de yapabilirsiniz. Saç şampuanları, saç serumları, tırnak kremleri gibi bir çok ürün keratin içermektedir. Ancak almadan önce mutlaka içinde keratin olup olmadığını öğreniniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder