15 Şubat 2012 Çarşamba

DETAYLARLA PORSELEN MAKYAJ


Porselen makyajda bayanların hormonlarından kaynaklanan bir takım kızarıklar ve uykusuzluk sebebiyle morluklar olur. Bunları kapatmak için porselen fondöten ve taş pudradan sonra kapatıcı kullanmanız gerekmektedir. Aynı şekilde kapanmayan yara ve izler için de bu uygulamaların ardından kapatıcı da kullanılmalıdır. Özellikle burun ve ağız kenarlarında kullanılması gereken kapatıcıyı aynı zamanda gözaltı morluklarınız için kullanırsanız; doğal halinizi kusursuz olarak ortaya çıkarmış olursunuz. Bunlarla birlikte yaz ile havaların ısınması sebebiyle pudra ve fondöteninizin akmaması için sprey kullanmalısınız ki; makyaj cildinizde kalıcı olsun.

Porselen makyaj ile elmacık kemiklerinizin alt kısmına bir kaç ton koyu bir allık ile elmacık kemiklerinizi belirginleştirebilirsiniz. Bunlarla birlikte porselen makyajda diğer renk ve tonların uygulama alanındaki püf noktalarına baktığımızda ise; fırça kullanmanızı öneririz. Çünkü sprey sıkacağınız ve ciltte kalıcı olacak olan porselen makyaj için düzgün bir uygulama önemlidir. Parmak uçlarınızla yapacağınız uygulamalarda herhangi bir dağılma ya da hata olduğunda düzeltmek için makyajı silmeniz gerekebilir ki; bu da o yoğun makyajı yeniden yapmak demektir. 

Yani kısacası porselen makyaj hata götürmeyen bir makyajdır. Bu yüzden genellikle profesyonellerce yani makyözler tarafından yapılmaktadır. Ve yine bu yüzden pahalıdır. Porselen makyajda ruj tonlarına bakıldığında da yine senenin modası olan pembe tonlarını uygulayabilirsiniz. Son olarak, eğer düğün ve nişan gibi törenlerde ya da özel günlerde kameraların karşısında ve ışıkların altında olacaksınız gözaltına beyazlatıcı sürmenizi öneririz. Aynı şekilde göz farınızın üst kısımlarına açık renkler uygulamanız daha iyi bir görüntü vermenizi sağlayacaktır. 

Dudak kenarlarına uygulamış olduğunuz kapatıcının yanında dudaklarınızın alt ve üst kısımlarına beyazlatıcı da sürerek dudaklarınızın belirginleşmesini sağlayabilirsiniz. Bir başka öneri olarak da gözlerinizin daha büyük görünmesi için gözaltlarınıza beyaz kalem sürebilir ve bunun altına da siyah çerçeve geçebilirsiniz. Böylece çerçeve için seçmiş olduğunuz kontör daha alttan uygulanacak ve gözleriniz biraz daha büyük görünecektir. Ancak bu porselen makyajın temel amacı olan doğal güzelliğinizin ortaya çıkması noktasında bir miktar zıtlık oluştursa da ufak detaylar özel günlerde kullanılabilir. Ancak porselen makyaj uygulamasının en önemli detaylarından birini de söylemek gerekmektedir. Kaşlarınıza kalem uygulayarak daha belirgin hale getirebilirsiniz. Bunun için kaşınızın renginde bir kalem tercih etmeniz yeterli olacaktır. Kirpiklerinize dolgunlaştırıcı ve hacim verici bir rimel uygulamak da yerinde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder