15 Şubat 2012 Çarşamba

PORSELEN BİR IŞILTI – Bölüm 3


Porselen makyajın diğer makyajlardan farklı olarak bizlere sağlayacağı avantajlar nelerdir? Porselen makyaj, kalıcı bir makyaj türüdür. Tüm gün cildinizde dağılmadan ve akmadan durabilmektedir. Porselen makyaj, cildinize oturur ve böylece gün içerisinde makyaj tazelemek gibi bir kaygınız olmaz. Bununla birlikte çoğu makyaj türü ve uygulamaları ile kapatılamayan tüm kusurları ortadan kaldırır ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Porselen makyaj uygulamalarında ne tür ürünler kullanılmaktadır? Porselen makyaj uygulamaları diğer makyaj türlerinden biraz farklı olarak yoğun ve kendine özgü ürünlerle uygulanmaktadır. Bunlardan bir tanesi porselen fondötendir. Porselen fondöten ile cildinize mat bir görüntü verilmektedir. Çünkü porselen fondötenin renkleri açık ve mattır. Porselen fondötenin dışında porselen pudra kullanılmaktadır. Bu da şeffaf renkli ve ince tanecikli bir pudradır. Taş pudra olarak da adlandırılan bu pudra ile cildinizdeki matlık artabilir. Bunların yanı sıra porselen makyaja özgü bir de cilt spreyi bulunmaktadır. 

Cilt spreyi ile makyaj cildinize sabitlenmekte ve gün boyu akma ya da dağılma meydana gelmemektedir. Ayrıca sprey sayesinde cildinizdeki matlık ortadan kalkar ve ışıltılı bir porselen görüntüsü elde edebilirsiniz. Porselen makyajın ürünleri distribütörler ya da kuaförler tarafından satılmaktadır ki;  çoğu zaman bulabileceğiniz satıcılar distribütörlerdir. Çünkü bu ürünleri üreten ve satan sayılı firma bulunmaktadır. Bu firmalar da satışlarını genellikle bu kanallarla gerçekleştirmektedirler. Hem kaliteli hem de yoğun olan bu ürünler ile başarılı sonuçlar elde etmeniz kaçınılmazdır. İşte bu sebeplerden dolayı da porselen makyaj ürünleri pahalıdır. 

Porselen makyaj uygulamalarına bakmak gerekirse; öncelikle porselen fondöten ile cildinizin genel kusurları kapatılır. Ardından kapatıcı uygulamasına geçilir. Kapatıcıyı mümkünse parmak uçları ile uygulamakta ve ince uçlu bir fırça yardımıyla problemli bölgelere uygulamakta fayda vardır. Porselen pudra kapatıcıdan sonra uygulanarak cilt kusursuz hale getirilir. Bu işlemlerin ardından tonlamalara geçilir. Porselen makyajda bronz tonlar kullanılmamaktadır. 

Bu sebeple allıklarınızın tonu bronz tonlarında olmamalıdır. Elmacık kemiklerinizin altına uygulanacak ve elmacık kemiklerinizi ortaya çıkaracak allık uygulamaları açık pembe tonlarında uygulanabilir. Bununla birlikte cilt tonunuzun birkaç ton koyusu da uygulanabilmektedir. Göz farlarınız ise;  açık renklerden oluşmalıdır. Bu senenin modası olan açık pembe tonları özellikle renkli gözlerde muhteşem bir görüntü vermektedir. Kahverengi göz rengi için nar çiçeğinin açık bir tonu tercih edilebilir. Ancak porselen makyajda göz farınız ıslak olarak uygulanır. Aynı şekilde göz çevresine uygulayacağınız kontörlerde ıslak olarak uygulanırsa göz makyajınız kalıcı olacaktır. Bunların yanı sıra ruj tonları için açık pembe, pudra ve nar çiçeği tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder